Kas

Niğde 112 Acil  Çağrı Merkezi Müdürlüğü tarafından  "Acil Durumda Tek Numara 112 Farkındalığını Arttırmak" amacıyla okulumuzda seminer verildi.

Kas

Ekm

Milletimizin üzerine bir güneş gibi doğan ve istikbalinde yepyeni ufuklar açan Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümünü kutlamanın sevincini ve coşkusunu milletçe yaşıyoruz.

Büyük ve güçlü Türkiye'nin eğitim neferleri olarak ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma gayesiyle, çağdaş ve demokratik yolda, aydınlık yarınlara büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürümekteyiz. Cumhuriyetimizin 100. yılında emin adımlarla ilerlerken fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmeye devam edecek; Türkiye Cumhuriyeti'ni koruma, yüceltme ve ilelebet yaşatma kararlılığını sürdüreceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklâl Mücadelemizin tüm kahramanlarını, ülkemiz ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'mız Kutlu Olsun.

Şbt

Okul Sağlığı Eylem PLanı  Kapsamında, Ortaokul Düzeyi Sağlıklı Yaşama Eğitimi materyalleri, sağlıklı yaşam kavramı, sağlıklı yaşam biçimi, sağlıklı beslenme, hijyenik gıda, kişisel hijyen, hijyen testi, fiziksel aktivite, hastalıklardan korunma, sağlıklı ortam oluşturma gibi konularda bireylerin yeterli bilgi ve bilinç düzeyine ulaşması amacıyla Okul Psikolojik Danışmanımız liderliğinde 'Sağlıklı Yaşam'  eğitimi yapıldı. Eğitime ait materyaller için

May

İlçemizde düzenlenen münazara yarışmasında okulumuz öğrencileri birinci oldular. 3 hafta boyunca süren yarışmada ilk olarak Yakacık 80.yıl Atatürk Ortaokulunu yenen öğrencilerimiz, yarı finalde Uluören Ortaokulunu, Final de ise Karakapı Durmuş Balarban Ortaokulunu yenerek Birinciliği elde ettiler.  Başarılarından dolayı öğrencilerimizi ve onlara rehberlik eden Türkçe Öğretmenimiz Mehtap VURAL'a teşekkür ederiz.

Nis

Keçikalesi Cumhuriyet Ortaokulunda Yetişkinlere Yönelik Okuma Yazma Kursu Açıldı

Eğitim gelecektir. Geleceğin anahtarı ise okuma yazmadır. Okuma yazma bireyin öğrenme, gelişim ve günlük hayatına yön verme aracıdır. Okuma yazma bilmek hayatın her alanında bireylerin yaşamını kolaylaştıran en önemli gerekliliklerdendir. Bu gereklilik özelde bireyin kendisine sağladığı katkıların yanında genelde ise toplumun da gelişimine katkı sağlayıcı niteliktedir.  Nitekim Mehmet Akif ERSOY’da  ‘’Okur Yazarsa Ahali, Yapılamayacak Ne Var! ’’ diyerek tamda bu konu üzerinde durarak halkın okuma yazma öğrenmesinin, toplumun gelişiminin temel taşı olduğunu vurgular. Bununla birlikte eğitim, hiçbir zaman belirli bir yaşta başlayıp biten değil, ömür boyu devam eden bir süreçtir.

Bu kapsamda Okulumuzda Altunhisar Halk Eğitim Müdürlüğü İşbirliği ile Yetişkinlere yönelik 1. kademe okuma yazma kursumuz başladı.  Okulumuz Türkçe Öğretmeni Mehtap VURAL’ın öğreticiliği ile başlayan kursumuz Kasaba Halkında okuma yazma bilmeyen velilerimize yönelik yapılmaktadır. "Okuma Yazma Bilmeyen Kalmasın" sloganıyla başlayan kursumuzun kasabamıza hayırlı olmasını diliyoruz.

Mrt

İstiklâl Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü etkinlikleri kapsamında İlçemizdeki 19 okulun katıldığı İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışması yapıldı. Programa AltunhisarKaymakamı sayın İlyas KILIÇ, İlçe Emniyet Amiri Sayın Bektaş KAYA, İlçe Milli Eğitim Müdürü sayın Mehmet ALTUNOK, daire Amirleri, İlçe merkezine bağlı okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.  Jüri üyelerinin değerlendirmelerinin ardından " İstiklâl Marşını Güzel Okuma" yarışması 1'incisi Okulumuz öğrencisi Sevda YAĞIZ oldu. Emeklerinden dolayı Öğrencimizi, Ailesini ve Türkçe Öğretmenimiz Mehtap VURAL'ı tebrik ederiz.

Mrt

Okulumuzda beden eğitimi öğretmenimiz Filiz KABADAYI koordinatörlüğünde Mart ayında çeşitli branşlarda turnuvalar düzenlenecektir.

07.03.2022-Dart Turnuvası

14.03.2022 Masa Tenisi Turnuvası

21.03.2022 Basketbol-kız-Basketbol erkek

28.03.2022 Futbol Kız-Futbol Erkek

28.03.2022 Voleybol kız-voleybol erkek

Okulumuz Beden Eğitimi Öğretmeni Filiz KABADAYI' ya emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Okulumuz Sıfır Atık Projesi Kapsamında Belgelendirildi

Okulumuz kütüphanesi açıldı.