Okulumuzda Yetişkinlere Yönelik Okuma Yazma Kursu Açıldı

Keçikalesi Cumhuriyet Ortaokulunda Yetişkinlere Yönelik Okuma Yazma Kursu Açıldı

Eğitim gelecektir. Geleceğin anahtarı ise okuma yazmadır. Okuma yazma bireyin öğrenme, gelişim ve günlük hayatına yön verme aracıdır. Okuma yazma bilmek hayatın her alanında bireylerin yaşamını kolaylaştıran en önemli gerekliliklerdendir. Bu gereklilik özelde bireyin kendisine sağladığı katkıların yanında genelde ise toplumun da gelişimine katkı sağlayıcı niteliktedir.  Nitekim Mehmet Akif ERSOY’da  ‘’Okur Yazarsa Ahali, Yapılamayacak Ne Var! ’’ diyerek tamda bu konu üzerinde durarak halkın okuma yazma öğrenmesinin, toplumun gelişiminin temel taşı olduğunu vurgular. Bununla birlikte eğitim, hiçbir zaman belirli bir yaşta başlayıp biten değil, ömür boyu devam eden bir süreçtir.

Bu kapsamda Okulumuzda Altunhisar Halk Eğitim Müdürlüğü İşbirliği ile Yetişkinlere yönelik 1. kademe okuma yazma kursumuz başladı.  Okulumuz Türkçe Öğretmeni Mehtap VURAL’ın öğreticiliği ile başlayan kursumuz Kasaba Halkında okuma yazma bilmeyen velilerimize yönelik yapılmaktadır. "Okuma Yazma Bilmeyen Kalmasın" sloganıyla başlayan kursumuzun kasabamıza hayırlı olmasını diliyoruz.

13-04-202313-04-202313-04-202313-04-202313-04-2023

Yayın: 13.04.2023 - Güncelleme: 13.04.2023 11:15 - Görüntülenme: 112