Nis

Keçikalesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı.

Nis

Milli Eğitim Bakanlığı, çocukların gelişimine katkı sağlamak amacıyla geleneksel oyunları teşvik ediyor. Okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencilerini hedefleyen “Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu” projesi ile unutulmaya yüz tutmuş oyunları yeniden öğretiyor. Bizlerde okul olarak projeye katılım sağlayarak öğrencilerimiz ile eğlenceli vakit geçirdik. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Nis

Okulumuz öğrencilerine Altunhisar İlçe Devlet Hastanesinde görevli hemşireler tarafından  kişisel hijyen eğitimi verildi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Mrt

Okulumuz Spor Kulübü özel sayımız çıktı. Geçmişten günümüze kadar katılmış olduğumuz spor aktivitelerinde kazanmış olduğumuz başarıların yer aldığı özel sayımız çıkmıştır. Ayrıca Gezelim Tanıyalım bölümünde yapmış olduğumuz Niğde gezisi ile ilgili haberimizde yer almaktadır. Emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Mrt

Okulumuz öğrencilerinden oluşan 27 kişilik grup ile Niğde okul gezimizi gerçekleştirdik.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okulumuzda Şubat ayı etkinlikleri gerçekleştirildi.

Şbt

Okul olarak Teknofest 2024 Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivaline projelerimiz ile ön başvurumuzu yaptık.

Ock

Türk tarihi, coğrafyası, dili, edebiyatı, kültürü, sanatı ve daha birçok konu hakkında önemli bilgiler içeren Dede Korkut’ta birçok kişi adı geçmektedir. Bunlardan biri Deli Dumrul’dur. Deli Dumrul’un adı Dede Korkut Kitabı’nda bir boyda geçmektedir. Duha Koca Oğlu Deli Dumrul Boyu’nun, Türk tarihinin, tarihin derinliklerine, binlerce yıl öncesine uzanan bir alt tabakası vardır. Dede Korkut’taki Deli Dumrul’un Azrail ile olan mücadelesi eski Türklerdeki Kamların/Şamanların kötü ruhlarla olan mücadelesinin bir yansımasıdır. Dede Korkut’ta önemli bir yere sahip olan Deli Dumrul tipinde en eskisi tarihin derinliklerine uzanan birçok tarihi-destani-efsanevi-mitolojik tabaka bulunmaktadır. Duha Koca Oğlu Deli Dumrul Boyu, insana kibirli olmamayı, erdemli olmayı öğütleyen, içerisinde sadece Türkler için değil, tüm insanlık için, adalet ve dünya barışı için önemli değerler ve mesajlar barındıran bir anlatıdır. Dilimizin zenginlikleri projesi Ocak ayı etkinlikleri Dede Korkut okumaları kapsamında okulumuz öğrencileri Deli Dumrul hikayesini canlandırdılar. Öğrencilerimize ve Türkçe öğretmenimiz Mehtap VURAL’a teşekkür ederiz.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okulumuzda Ocak ayı etkinlikleri gerçekleştirildi.

Ock

Okulumuz öğrencileri tarafından bahçemizin uygun yerlerine Fidan Dikme Etkinliği gerçekleştirildi.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okulumuzda Aralık ayı etkinlikleri gerçekleştirildi.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okulumuzda öğrenim gören  öğrenciler arasında"  Anahtar Kelimelerle Hikâye Anlatma Yarışması " ekli şartname doğrultusunda yapılacaktır. Yarışmaya tüm öğrencilerimiz katılabilir.

Ara

Okulumuzda Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Kasım Ayı Etkinlikleri gerçekleştirildi.

Ara

Okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesi amacıyla "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında Bakanlığımıza bağlı resmî/ özel eğitim kurumlarında öğrenim gören ortaokul  öğrencilerine yönelik uygulanacak  "Yunus Emre Şiirleri Okumaları En İyi Cümle/Afiş” yarışması düzenlenecektir.

Ara

Okulumuzda Tübitak Bilim Söyleşisi yapıldı.