DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ OCAK AYI ETKİNLİKLERİ

Türk tarihi, coğrafyası, dili, edebiyatı, kültürü, sanatı ve daha birçok konu hakkında önemli bilgiler içeren Dede Korkut’ta birçok kişi adı geçmektedir. Bunlardan biri Deli Dumrul’dur. Deli Dumrul’un adı Dede Korkut Kitabı’nda bir boyda geçmektedir. Duha Koca Oğlu Deli Dumrul Boyu’nun, Türk tarihinin, tarihin derinliklerine, binlerce yıl öncesine uzanan bir alt tabakası vardır. Dede Korkut’taki Deli Dumrul’un Azrail ile olan mücadelesi eski Türklerdeki Kamların/Şamanların kötü ruhlarla olan mücadelesinin bir yansımasıdır. Dede Korkut’ta önemli bir yere sahip olan Deli Dumrul tipinde en eskisi tarihin derinliklerine uzanan birçok tarihi-destani-efsanevi-mitolojik tabaka bulunmaktadır. Duha Koca Oğlu Deli Dumrul Boyu, insana kibirli olmamayı, erdemli olmayı öğütleyen, içerisinde sadece Türkler için değil, tüm insanlık için, adalet ve dünya barışı için önemli değerler ve mesajlar barındıran bir anlatıdır. Dilimizin zenginlikleri projesi Ocak ayı etkinlikleri Dede Korkut okumaları kapsamında okulumuz öğrencileri Deli Dumrul hikayesini canlandırdılar. Öğrencilerimize ve Türkçe öğretmenimiz Mehtap VURAL’a teşekkür ederiz.

30-01-202430-01-202430-01-202430-01-202430-01-2024

Yayın: 30.01.2024 - Güncelleme: 30.01.2024 18:35 - Görüntülenme: 37